Sivut

maanantai 5. elokuuta 2013

Tytöt Rivieralla: Nizza

Home sweet home ja suloiset lomamuistot! Viimeiset 1,5 viikkoa on reissattu Ranskan rannikolla ystävän kanssa ja Kroatiassa ystäväpariskunnalla, tänään alkoivat työt. Pääsee töihin lepäämään, niin upeita ja toimintaa täynnä olevia reissuja oli! Kivan twistin hommaan toi se, että matkalaukkuni hukkui sekä Nizzaan lennettäessä että palattaessa. Siis KAKSI kertaa samalla reissulla. Koska lentomme Kroatiaan oli jo seuraavana aamuna, lähdin ilman kapsäkkejä matkaan. Onneksi sain soiton aamuyöllä kentälle, että laukkuni oli matkannut yöllä perässäni Suomeen ja kuskasin sen taas lähtevien lentojen aulaan suoraan saapuvien aulasta.

Jaan kolmeen postaukseen Rivieran matkamme, sillä kuvia on runsaasti. Paikkoina olivat majoittumiskaupunkimme Nizza, hulppea Monaco ja elokuvajuhlista tuttu Cannes. Antaa kuvien puhua puolestaan:

Nizzan tärpit:
- Hotellimme sijaitsi aivan suurimman ostoskeskuksen Nicetoillen vieressä, rantaan oli niin lyhyt matka että ei yhtään haitannut, vaikka hotelli ei ollut aivan rannan tuntumassa.
- Hotelli Grand Le Florence oli viihtyisä ja hyvin siisti, mutta äänet kuuluivat ikävästi seinien läpi.
- Nizzassa emme odottaneet hiekkarantaa mutta nyrkin kokoinen mukulakiviranta oli silti huvittava yllätys. Saipahan samalla selkähieronnan :) Cannesissa taas oli enemmän rantatuolipaikkoja, joita saattoi vuokrata n. 20-50 e päivähintaan.
- Rue Paradis-shoppailukatu on merkkien ostajalle ykköspaikka, merkkeinä mm. Chanel, LV ja laadukkaita pikkuputiikkeja, josta ostimme molemmat mm. DKNY:n clutchit.
- Suosi juomana Roséta, edullista ja sopivan ranskalaista.
- Parhaat ja tunnelmallisimmat ravintolat löytää Nizzan vanhasta kaupungista, jossa sijaitsee myös kuuluisa kukkatori Cours Saleya. Sijoittuu oikeaan päätyy rantaa mereltä katsottuna. Le Hussard-ravintolasta oli mukavat näkymät ja sopiva hintataso.
- Mihinkään ei ole kenelläkään kiire, heittäydy itsekin joutenoloon täysillä jos voit.
- Nizzan ehkä upeimmat näkymät avautuvat Le Meridien-hotellin kattoterassilta, siemailimme siellä sekä päivärosét että illalliset yhtenä iltana.
- Käytä aktiivisesti Tripadvisoria: sieltä löydät parhaat ravintolat ehdottomasti!







Rue Paradis on laatua vaativan unelma, mutta toisaalta Cannesissa mahdollisuudet ovat vielä monipuolisemmat joten säästä rahaa myös sinne. Tein oman suurimman ostokseni Monacon LV:lla, josta lisää seuraavassa postauksessa. Oli aika mukava kantaa Luikkarin suurta paperikassia pitkin Monte Carlon katuja.





Seuraavassa postauksessa katsaus seuraavaan kohteeseemme Monacon Monte Carloon. Keep on touch ja hyvää yötä! Terv. väsynyt mutta onnellinen matkaaja.


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen ja kiva olla täälläkin takaisin jälleen!

      Poista
  2. Ihania kuvia, odottelen innolla lisää!!! Matkakuume kasvaa.
    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tulossa huomenissa, lattialle levitetty matkalaukku, loman jälkeinen teholenkkeily ja ystävien näkeminen ovat pitäneet kiireisenä :)

      Poista
  3. Oi kuulostaa aivan ihanalta matkalta! Ja niin mahtavia kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka oli kyllä kaikinpuolin onnistunut paitsi ne laukkujen katoamiset :) Parempia kuvia tulossa Monacosta ja Cannesista!

      Poista
  4. Tervetuloa takaisin, ihania kuvia! :) Kerro kerro jo, mitä luikkarilta ostit!! ;)

    VastaaPoista
  5. Ai niin! Ja taidan tietää mihin taloihin muutatte, ne on tässä aika meitä lähellä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, meillä tulee olemaan sitten vallan mainioita "naapureita"! Ei siinä alueella varmaan muuta raksatyömaata tällä hetkellä olekaan. Tervetuloa sumpille uutukaiseen kotiin kun on seinät ja katto keväällä pään päällä :D

      Poista
  6. Oi mitä kuvia! Tulee ihan mieleen oma heinäkuinen Ranskan-matka, jonka päätepiste oli juurikin Nizza... pääsispä takaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä kurkkaamassa blogissasi jos olisi myös kuvia :) Riviera oli todella kaunis ja siisti paikka!

      Poista

OmaDeco by J on pieni siivu mielenkiinnon kohteitani, jossa keskitytään sisustamiseen ja asumiseen. Ole hyvä ja jätä puumerkkisi, otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja! Paljon kiitosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...